Tufft ämne att prata om

Det är ett svårt ämne. Svårt för det är känsligt att prata om barnuppfostran. Det är också svårt från betraktarens perspektiv - för hur förhåller jag mig till det som till synes inte verkar okey?

Vi har alla någon gång stött på barn som far illa. (Ja, förutom de som i hela sina liv gått omkring i ett rosa-skimrande töcken, inbäddade i lager av stötdämpande bomullsvadderingar med tillika stora skygglappar, vilka bekvämt döljer allt som tycks obehagligt.)

"I varje skolklass i Sverige finns ett par tre barn som har en förälder som dricker för mycket. (Länk...)" Till det skall läggas föräldrar med psykisk ohälsa samt de som rent av bara har mycket märkliga föreställningar om barnuppfostran.

Vi har alla haft klasskompisar som mått dåligt - eller så kanske vi själva har gjort det. Vi har sett våra barns klasskompisar - eller kanske våra egna barn som gjort det. Vi har alla sett och vi har alla någon gång själva vänt bort blicken - för hur gör man? Om vi pratar om det så lär vi av varann och kanske vi blir bättre rustade om/när det händer nästa gång.

Jag ska inte avslöja för mycket av storyn, men det är en sammanhängande berättelse där en redan bräcklig Emma får ännu mer problem. Inte för att hon gör som hon alltid gjort, utan på grund av att hon för en gång skull tar nya vägar och tror att hon hittat ett nytt liv: "Tänk att få finnas!"

Projektet har varit ett konglomerat av kreativitet. Det började med mitt synopsis och därefter har vi improviserat och tillsammans färdigställt manuset. Pjäsen är summan av nio personers erfarenheter, tankar, kunskaper och engagemang.Foto: Alexander Larsson

Vi hoppas ni vill vara med och dela denna pjäs med oss.

Petter Wikström Köp biljett
Henrik Lindmark
Therese Lydeholt Berg
Charlotta Lövgren
Birgitta Rudklint
Anna Sjöö
Antonio Tengroth
Viktoria Wahren
Jan Westberg

//Petter Wikström, Regissör

Petter Wikström

  • Västmannagatan 54
  •