Ensemble

Lina :
Viktoria Wahren
Emma :
Therese Lydeholt Berg
Lennart :
Petter Wikström
Jens :
Jan Westberg
Oscar :
Henrik Lindmark
Mia :
Charlotta Lövgren
Erica :
Birgitta Rudklint
Socialsekreterare :
Antonio Tengroth
Lärare :
Anna Sjöö

Manus & regi:
Petter Wikström i samarbete med ensemblen.

Foto: Alexander Larsson
Affisch: Viktoria Wahren
Ljusdesign: Michaela Bönke
Ljud: Edvard Lenander

Antonio, Tess, Janne, Viktoria, Anna, Birgitta, Charlotta, Henrik, Petter

Emma

Emma lever med sina dysfunktionell föräldrar. Föräldrarnas dominans har format Emmas person till en mycket osäker tjej som ständigt är rädd att göra fel och ännu räddare för konsekvenserna därav. Hon försöker ständigt leva upp till omgivningens alla krav.

spelas av
Therese Lydeholt Berg

Lina

Lina är en självupptagen tjej som går i samma klass som Emma. Det är hon som styr hemma, hennes föräldrar har slutat försöka nej. Hon får vad hon vill ha. Hon har två jämnåriga systrar. Ena dagen ser de varandra som bästa vänner, nästa dag är de fiender. Hon är orädd, tänker inte alltid på konsekvenser och älskar att hålla koll på vad som är "inne och ute".

spelas av
Viktoria Wahren
Kontakt...

Lennart

Lennart, Emmas pappa, växte upp som ensambarn med en pappa som var alkoholiserad och en undergiven mamma. Lennart fick ibland stryk och såg även sin mamma råka illa ut. Själv hävdar han att han inte tagit skada av allt detta och ser det som ett exempel på bra barnuppfostran.

spelas av
Petter Wikström
Kontakt...

Mia

Mia, Oscars mamma, är en medelålders kvinna och har jobb som ekonomiansvarig på Finansavdelningen inom kommunen. Hon har, med sin man, byggt upp något riktigt fint efter alla år tillsammans: den svenska idyllen. Men är allt så perfekt som det ser ut på ytan, eller finns det jobbiga saker som även Mia gått igenom?

spelas av
Charlotta Lövgren
Kontakt...

Erica

Erica, Emmas mamma, har vuxit upp i ett kärlekslöst hem, där hon inte blivit sedd eller fått sina behov tillfredsställda. Hon blev ofta lämnad ensam hemma även när hon var väldigt liten. Hon var enda barnet. Dålig/ingen kontakt med sina föräldrar. Valde Lennart av bekvämlighet, tror inte hon är värd bättre eller att det finns annat. Råkade bli gravid med Emma. Erica har ingen kontakt med sina egna känslor.

spelas av
Birgitta Rudklint
Kontakt...

Jens

Jens, pappa till Oscar, är vad man brukar kalla för en ”toffel”. Han har svårt att ta egna beslut och vill hela tiden att hans fru Mia ska fatta dessa åt honom. Som ensamt barn växte han upp med sin mamma i en lägenhet på Bellmansgatan i Stockholm. Han arbetar som arkivarie på Riksarkivet där han tillbringat hela sitt verksamma yrkesliv. Det viktigaste för honom är att hålla ihop familjen, därför blundar han för det han inte vill se.

spelas av
Jan Westberg
Kontakt...

Oscar

Oscar är ett år äldre än Emma och de bor på samma gata. Oscar är enda barnet till Mia och Jens och är lite av ett curlingbarn. Han ser sin familj som rätt normal men tycker att hans föräldrar är pinsamma ibland. På fritiden spelar han fotboll - ett intresse han delar med sin pappa.

spelas av
Henrik Lindmark
Kontakt...

Socialsekreterare - Marcus

Marcus Hugo, av sina kompisar kallad MH, hade stora drömmar som ung. Han gick på collage i USA och hade ambitioner att bli en rik affärsjurist, men ertappades med att fuska på en tenta. Han skickades hem och visste inte riktigt vad han skulle göra så han tog några strökurser på universitetet. Resten är historia.

spelas av
Antonio Tengroth

Lärare - Lotta

Lotta, en medelålders kvinna, har ett stort behov av kontroll. Hon upplever att hon måste göra allt på egen hand i brist på förtroende för andra. Hon spenderar mycket av sin tid i skolan och vårdar dess anseende som om det vore hennes eget.

spelas av
Anna Sjöö
Petter Wikström

  • Västmannagatan 54
  •